Duurzaam met Miele

Duurzaamheid bij Miele

“Miele Center Bingé’s Groene Gids”

Een gids met tips en tricks om een duurzame levensstijl te omarmen, met behulp van Miele-apparaten. Klein begonnen, groot gewonnen. Met slechts enkele aanpassingen kan je energiezuiniger wassen en bespaar je energie en water. Bekijk hier onze wasmachines.

Was met een volle wasmachine

Was met een volle trommel

Hoe meer wasbeurten je draait, hoe meer energie je wasmachine verbruikt. Verzamel daarom zoveel mogelijk was en vul de hele trommel. Prop de wasmachine niet te vol, want een té volle trommel kan zorgen voor een muffe geur en wasgoed dat niet goed schoon wordt.

TIP
: als je een vuistdikte ruimte houdt tussen de was en de bovenkant van de trommel, zit je altijd goed.
Wist je dat Miele wasmachines automatische beladingsherkenning hebben? Tijdens het wasprogramma meet het apparaat het gewicht van je was en past het de hoeveelheid water en energie aan. Dit zorgt ervoor dat je nooit te veel verbruikt en zo duurzaam mogelijk wast

Houd je wasmachine en droger schoon

Een goed onderhouden wasmachine verbruikt minder energie. Vet, vuil en wasmiddelresten kunnen de machine verstoppen, wat niet alleen het wasresultaat beïnvloedt, maar ook het energieverbruik verhoogt. Om je trommel schoon te houden, raden we aan om wekelijks een was op 60 graden te draaien, bijvoorbeeld met hand- en theedoeken of schoonmaakdoeken. Daarnaast is het verstandig om eens per 3 maanden een lege machine op 90 graden te laten draaien met een speciaal Miele machinereinigingsmiddel. Zo blijft jouw machine in topconditie!

TIP
: maak daarom altijd meteen na een droogbeurt het pluizenfilter schoon. Dit raakt namelijk snel verstopt, met als gevolg dat je was minder fris kan gaan ruiken en er meer energie wordt verbruikt.

Duurzame Miele toestellen

Koop een duurzame wasmachine en droger

Besparen begint al vanaf de aankoop van je nieuwe wasmachine. Kies je voor een energiezuinige wasmachine, dan is de eerste stap naar minder kosten en een beter milieu al gezet: hoe energiezuiniger, hoe meer je bespaart. Ook drogers zijn verkrijgbaar in verschillende energieklassen. Kies voor een wasdroger met het beste droogresultaat als je deze vaak gebruikt.

Bekijk hier wat de energielabels betekenen.

Twindos

Doseer de juiste hoeveelheid wasmiddel

Wist je dat te veel wasmiddel niet alleen verspilling is, maar ook zorgt voor meer energieverbruik? Je wasmachine moet namelijk extra spoelrondes maken om al het zeep eruit te krijgen. Maar met een wasmachine met TwinDos voorkom je dit probleem. Dit systeem voegt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe op het juiste moment, waardoor overmatig gebruik verleden tijd is. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook het milieu!

Mis het niet! Ontvang als eerste al onze kortingen, nieuwtjes en recepten.
Nieuwsbrief
Je persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld, in lijn met de GDPR-richtlijnen. Meer info in ons Privacybeleid.