We zijn allemaal verantwoordelijk voor een betere en duurzamere toekomst, van de grootste multinational tot en met het kleinste huishouden. “Immer Besser” staat voor onze overtuiging om bij alles wat we doen elke keer beter te worden.
Miele wordt steeds opnieuw gemotiveerd betere, intelligentere en duurzame toestellen te ontwikkelen, zodat gezinnen en bedrijven die ze gebruiken duurzaam worden – van generatie tot generatie.
Miele is een toonaangevend merk op vlak van huishoudelijke apparaten, met een sterke focus op duurzaamheid en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Hierin spelen ook de Miele Centers een belangrijke rol en dragen ze op verschillende manieren bij aan een duurzame wereld. Maar ook jij kan ons helpen om een duurzame wereld te bereiken!
Bekijk op deze pagina wat Miele Center Bingé doet op weg naar een betere toekomst.
Samen naar een duurzame toekomstMiele Center Bingé biedt zijn klanten duurzame en energiezuinige Miele-apparaten. Bij de vervanging van een apparaat nemen wij, indien de klant akkoord gaat, hun oude apparaat en de verpakking van het nieuwe en duurzame apparaat mee. Deze materialen worden vervolgens op een correcte wijze gerecycleerd. In samenwerking met Recupel worden kapotte apparaten naar lokale en gespecialiseerde recyclagecentra gebracht om zoveel mogelijk grondstoffen te recupereren. Op deze manier dragen we bij aan een circulaire economie.
Als een oud apparaat nog goed genoeg werkt, geven we het een tweede leven als uitleenapparaat voor klanten in dringende nood. Hierdoor zorgen we niet alleen voor een langere levensduur van het apparaat, maar kunnen we ook voedselverspilling voorkomen door klanten in nood te voorzien van een uitleenvriezer.
Onze duurzame huishoudapparaten helpen onze klanten bij het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. De nieuwste technologieën van onze duurzame vrijstaande en inbouwapparaten zorgen voor optimale energie-efficiëntie, en bijgevolg voor minimaal water- en energieverbruik, én dit in combinatie met perfecte resultaten. Zo blijft de water- en energiefactuur beperkt en is er geen sprake van verspilling.
Met behulp van eco-programma's, automatische doseringssystemen zoals AutoDos en TwinDos, en de mogelijkheid om het apparaat vooraf in te stellen om gebruik te maken van nachtstroom, kun je nog meer besparen. Uiteraard kan jouw Miele apparatuur ook worden aangesloten op Energie Management Systemen. Hierdoor wordt het mogelijk om zelf opgewekte stroom efficiënter te gebruiken, waardoor je het energieverbruik beter onder controle kunt houden.
Bovendien zijn de duurzame Miele toestellen ontworpen om lang mee te gaan, met een gemiddelde levensduur van 15 tot 20 jaar. Als er toch een defect optreedt, zullen we altijd proberen het te repareren, als de staat van het apparaat dit toelaat. Ons motto is 'Repair > Replace'. Over het algemeen blijven Miele-onderdelen minstens 10 tot 15 jaar beschikbaar nadat een productie is gestopt, waardoor de apparaten erg lang mee kunnen gaan.
Naar de duurzame toestellenVerder leren wij onze klanten over het optimaal en duurzaam gebruik van hun toestel. We overlopen de werking van A tot Z en leggen de onderhouds- en reinigingstips uit. Op die manier willen we onze klanten aanleren dat een correct gebruik van het toestel vruchten afwerpt en voor een lange levensduur zorgt. Zelfs kleine aanpassingen in het gebruik van uw toestel kunnen al een grote impact hebben, bijvoorbeeld het correct doseren van wasmiddelen of het gebruik van Twindos-wasmiddelen. Andere handige onderhoudstips en -tricks kan je terugvinden op onze FAQ-pagina.
Bekijk de onderhouds tips&tricksEen gids met tips en tricks om een duurzame levensstijl te omarmen, met behulp van Miele-apparaten. Klein begonnen, groot gewonnen. Met slechts enkele aanpassingen kan je energiezuiniger wassen en bespaar je energie en water. Bekijk hier onze wasmachines.
Was met een volle trommel
Hoe meer wasbeurten je draait, hoe meer energie je wasmachine verbruikt. Verzamel daarom zoveel mogelijk was en vul de hele trommel. Prop de wasmachine niet te vol, want een té volle trommel kan zorgen voor een muffe geur en wasgoed dat niet goed schoon wordt.
TIP: als je een vuistdikte ruimte houdt tussen de was en de bovenkant van de trommel, zit je altijd goed.
Wist je dat Miele wasmachines automatische beladingsherkenning hebben? Tijdens het wasprogramma meet het apparaat het gewicht van je was en past het de hoeveelheid water en energie aan. Dit zorgt ervoor dat je nooit te veel verbruikt en zo duurzaam mogelijk wast
Houd je wasmachine en droger schoon
Een goed onderhouden wasmachine verbruikt minder energie. Vet, vuil en wasmiddelresten kunnen de machine verstoppen, wat niet alleen het wasresultaat beïnvloedt, maar ook het energieverbruik verhoogt. Om je trommel schoon te houden, raden we aan om wekelijks een was op 60 graden te draaien, bijvoorbeeld met hand- en theedoeken of schoonmaakdoeken. Daarnaast is het verstandig om eens per 3 maanden een lege machine op 90 graden te laten draaien met een speciaal Miele machinereinigingsmiddel. Zo blijft jouw machine in topconditie!
TIP: maak daarom altijd meteen na een droogbeurt het pluizenfilter schoon. Dit raakt namelijk snel verstopt, met als gevolg dat je was minder fris kan gaan ruiken en er meer energie wordt verbruikt.
Koop een duurzame wasmachine en droger
Besparen begint al vanaf de aankoop van je nieuwe wasmachine. Kies je voor een energiezuinige wasmachine, dan is de eerste stap naar minder kosten en een beter milieu al gezet: hoe energiezuiniger, hoe meer je bespaart. Ook drogers zijn verkrijgbaar in verschillende energieklassen. Kies voor een wasdroger met het beste droogresultaat als je deze vaak gebruikt.
Bekijk hier wat de energielabels betekenen.
Doseer de juiste hoeveelheid wasmiddel
Wist je dat te veel wasmiddel niet alleen verspilling is, maar ook zorgt voor meer energieverbruik? Je wasmachine moet namelijk extra spoelrondes maken om al het zeep eruit te krijgen. Maar met een wasmachine met TwinDos voorkom je dit probleem. Dit systeem voegt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe op het juiste moment, waardoor overmatig gebruik verleden tijd is. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook het milieu!